?

Log in

No account? Create an account
Aug. 18th, 2006 @ 09:20 pm Добри Божилов -- гнусен спамър
Current Mood: pissed offpissed off
Току що получих СПАМ от известния автор на булевардна литература Добри Божилов, отвратително писмо на български и на шльокавица, което завършва с "Ще се радваме да Ви помогнем да популяризирате максимално дейността си пред обществото." Основното нещо, което трябва да се знае за спама, е че никога не трябва да се отговаря. Това, което ще направя, е да блокирам поща от всичките му домейни (защо ли не съм го направил по-рано?).
About this Entry
GNUstep
From:(Anonymous)
Date:January 19th, 2007 02:06 am (UTC)

От съученик на Добри

(Permanent Link)
"Не че съм подстрекател...", както много обичаше да казва Добри (Божилов) в годините които прекарахме като съученици в ЕТУ-ЕС, но и аз ще си позволя да кажа нещо тук за него, защото ми омръзна да попадам на манипулативните му т. нар. 'коментари' и 'анализи' в българското интернет и вестникарско пространство.

В класа ни от 25 души, Добри беше единственият твърдолинеен привърженик на БКП, което ние си обяснявахме с факта че майка му беше журналистка във вестник "Работническо Дело" / впоследствие прекръстен на "Дума".
Водили сме дълги спорове с него относно политическите му пристрастия, в които той привеждаше умопомрачително ирационални аргументи, подобни на онези, които красят статиите му понастоящем и стила на 'Дума'. Аргументите му предизвикваха смях сред повечето от нас, но бидейки наш съученик - какво да се прави, го приемахме откъм веселата му страна.

След прекръстването на БКП в БСП, Добри се обяви за 'модерна лява политика' и се опитваше дори да агитира някои от нас да го/ги/ подкрепят, но си остана политическият комедиант на класа. (За справка по същото време се извършваше трансформацията на политическата власт на 'бившите' ни комунистически величия в икономическа - мъглив процес, които все пак бе достатъчно очевиден за повечето от нас)

Инак Добри не беше глупаво момче, мислеше логично и имаше разнообразни интереси, но станеше ли въпрос за политика - логиката го напускаше за да даде път на пристрастията му - явно кръвта вода не става и връзката с 'Дума' си казваше думата...

След завършването на ЕТУ-ЕС позагубих контакт с Добри, докато един ден не чух от съученици че бил в Америка, което малко ме учуди, имайки предвид мнението му за Щатите - 'империалисти', 'варварски капитализъм' и прочие.
След време чух от други че пишел за вестник 'ComputerWorld' .

Един ден ненадейно се срещнахме в Студентски град и седнахме на по кафе и аз го разпитах за Америка и журнализма му и тогава той ми каза че е решил да списва собствен вестник защото 'там са парите', което аз похвалих като не-лоша идея, като мислех че ще бъде нещо свързано с компютри.

Минаха още няколко години и един ден прибирайки се у дома открих че всички пощенски кутии в кооперацията са пълни с някакъв вестник с името "Коментари", извадих го и го зачетох и веднага ми направи впечатление стила - подробен и пълен с абсурдни аргументи... навя ми спомени - погледнах по-надолу - автор - Добри.

Ясно, казах си - успял е да го отпечата въпреки всичко. Оказа се обаче че стила на Добри не се нрави не само на мен, защото вместо на вестникарските сергии, започнх да намирам и следващите броеве в пощенските кутии в квартала (София - Център).

След време отидох на рожден ден на наш съученик и там се прокоментираха с насмешка последните журналистически прояви на Добри. Стигнахме до заключението че Добри е самозадоволяваща се система в равновесие, защото 'сам си пише вестника, сам си го разпространява (както се оказа) в пощенските кутии и явно само той си го и чете', обърнахме го на смях и това си беше.

По-късно от съученици чух, че Добри споделил че 'намерил някакви българи с много пари в чужбина', които спонсорирали въпросната дейност и веднага ми хрумна че Добри няма как да е намерил такива, ако не чрез пъпната си връв във 'Дума' и коментирах че вероятно това са някои 'другари', на които им се иска да се повлияе на българското общество по един или друг начин, защото не виждам кой друг би вложил в едно такова доказано губещо начинание. Останалите се съгласиха и мисля че това би било мнението на всеки който познава литературния стил на Добри.

Миналата година срещнах Добри случайно и го подхванах за скрития му олигархо-комунизъм, при което той взе да ме уверява че е 'демократ' и 'про-европейски настроен' и прочие и прочие, но все в същия напористо-комсомолски стил, с лозунги - усмихнах се и махнах с ръка...

Аз си мисля че ако човек е демократ той няма нужда да го изтъква, особено на онези които го познават от години... Но пък вярвам че е европейски настроен, защото спонсорите му положително са вече в позиция да 'усвояват' от фондовете на ЕС...

Жалко е че хора като Добри под диктовката на 'бивши ....' размиват границите между моралното и неморалното, и спомагат за сивотата в българския политически пейзаж понастоящем.